Ányás naturista strand
Főoldal Közlemény Hasznos infók Illemszabály Rendtartás Képek Térkép Natur-szüzek Élettánc

HASZNOS INFORMÁCIÓK

...ha még nem jártál Ányáson 

A tábor erdő mélyén, a Tisza partján terül el, ahol csodálatos csönd van, csak a víz csobogása, a magas fák lombjának suhogása és madárdal hallható. Hisszük, hogy itt szinkronban van a naturizmus a természettel, és ahol az ősállapotot át lehet élni. 

Mielőtt elindultok hozzánk, ajánljuk, hogy alaposan tanulmányozzátok a honlapon található térképet! Nem biztos, hogy elsőre sikerül megtalálni, hogy hol kell lekanyarodni a főútról, de ha a gáton már átkeltetek, nem fogtok eltévedni. 
Az út kb. 3 km. Mivel a földúton csak lassan lehet haladni, ez majdnem negyed óra autóval. 
Esős, sáros idő esetére hasznos lehet, ha hóláncot is csomagoltok. 
A táborba vezető földúton a KRESZ-szabályai érvényesek. Az út elején található horgásztanya mellett elhaladva, az ottlakók nyugalma és a békés együttélés érdekében kérjük a lehető leglassabban közlekedjetek, elkerülve a por felverését és a zajkeltést. Ez fokozottan igaz a táborunkban a sátrak közötti közlekedésre is. 

Ha kocsival érkeztek, javasoljuk, hogy a tábor bejáratánál parkoljatok le. Árnyas, védett hely, s biztos, hogy nem lesztek senkinek sem az útjában (a part csak pár lépésnyire van, nem érdemes tovább autózni). 

Ha strandolni szeretnétek, érdemes az úton egyenesen átvágni a Tiszához, s tetszés szerint letelepedhettek. 

Dohányzás nem tiltott, de úgy gyakoroljátok, hogy másokat ne zavarjon és a csikket ne a homokba hagyjátok, használjátok a kihelyezett csikktartókat, amit távozáskor kéretik kiüríteni, mert nincs személyzet, aki megtegye. 

A Tisza sodrása itt nem veszélyes, de a kisgyermekekre a változó meder miatt mindenképpen fokozottan figyeljetek! 

Nálunk napelemmel fűtött meleg vizes tusoló, angol wc, a fiúknak piszoár jelenti a komfortot. Jéghideg vizű fúrt kutunk vizét isszuk, és hűtésre is használjuk. (Bár, hivatalosan nem ivóvíz.) Van központi tűzrakóhely padokkal, asztalokkal, ahol lehet sütni-főzni, esténként a tábortűz mellett borozgatni. 

Nincs bolt, büfé és egyéb pénzköltési lehetőség. A legközelebbi ABC úgy 3 km-re van. Ezért célszerű mindent magatokkal hozni. A városban szerdán és szombaton korán reggel van piac. Ez egy kisváros, 10-kor már összepakolnak az árusok, de az ott kapható füstölt sajtos-tejfölös lángosért érdemes néha időben felkelni. 

Minden régóta táborozónak megvan a saját, évek óta kialakított, karbantartott, virággal beültetett helye. Ha sátorozni szeretnétek, akkor kérdezzetek meg egy ottlakót, szomszédot, akik segítenek szabad helyet találni. 

Napi belépő nincs, személyenként 3000 Ft-ot kérünk tagdíjként, ami egész évre fedezi a táborhasználat költségeit. Ebből az összegből tartjuk karban a táborhoz vezető földutat, és minden egyéb közös használatú tárgyat. 

A parton lévő szokások alapján mindenki tegeződik és köszön a másiknak. 

Keletkezett hulladékunkat távozáskor magunkkal visszük. 

További kérdésre szívesen válaszolok e-mail-ben, keressetek bátran. 

A szigorúnak látszó szabályok ellenére szeretettel látunk benneteket és ígérjük nem lesz olyan borzasztó. 


E-mail: info@anyas.hu