Ányás naturista strand
Főoldal Közlemény Hasznos infók Illemszabály Rendtartás Képek Térkép Natur-szüzek Élettánc

HASZNOS INFORMÁCIÓK

...ha még nem jártál Ányáson 

A tábor erdő mélyén, a Tisza partján terül el, ahol csodálatos csönd van, csak a víz csobogása, a magas fák lombjának suhogása és madárdal hallható. Hisszük, hogy itt szinkronban van a naturizmus a természettel, és ahol az ősállapotot át lehet élni. 

Mielőtt elindultok hozzánk, ajánljuk, hogy alaposan tanulmányozzátok a honlapon található térképet! Nem biztos, hogy elsőre sikerül megtalálni, hogy hol kell lekanyarodni a főútról, de ha a gáton már átkeltetek, nem fogtok eltévedni. 
Az út kb. 3 km. Mivel a földúton csak lassan lehet haladni, ez majdnem negyed óra autóval. 
Esős, sáros idő esetére hasznos lehet, ha hóláncot is csomagoltok. 
A táborba vezető földúton a KRESZ-szabályai érvényesek. Az út elején található horgásztanya mellett elhaladva, az ottlakók nyugalma és a békés együttélés érdekében kérjük a lehető leglassabban közlekedjetek, elkerülve a por felverését és a zajkeltést. Ez fokozottan igaz a táborunkban a sátrak közötti közlekedésre is. 

Ha kocsival érkeztek, javasoljuk, hogy a tábor bejáratánál parkoljatok le. Árnyas, védett hely, s biztos, hogy nem lesztek senkinek sem az útjában (a part csak pár lépésnyire van, nem érdemes tovább autózni). 

Ha strandolni szeretnétek, érdemes az úton egyenesen átvágni a Tiszához, s tetszés szerint letelepedhettek. 

Dohányzás nem tiltott, de úgy gyakoroljátok, hogy másokat ne zavarjon és a csikket ne a homokba hagyjátok, használjátok a kihelyezett csikktartókat, amit távozáskor kéretik kiüríteni, mert nincs személyzet, aki megtegye. 

A Tisza sodrása itt nem veszélyes, de a kisgyermekekre a változó meder miatt mindenképpen fokozottan figyeljetek! 

Nálunk napelemmel fűtött meleg vizes tusoló, angol wc, a fiúknak piszoár jelenti a komfortot. Jéghideg vizű fúrt kutunk vizét isszuk, és hűtésre is használjuk. (Bár, hivatalosan nem ivóvíz.) Van központi tűzrakóhely padokkal, asztalokkal, ahol lehet sütni-főzni, esténként a tábortűz mellett borozgatni. 

Nincs bolt, büfé és egyéb pénzköltési lehetőség. A legközelebbi ABC úgy 3 km-re van. Ezért célszerű mindent magatokkal hozni. A városban szerdán és szombaton korán reggel van piac. Ez egy kisváros, 10-kor már összepakolnak az árusok, de az ott kapható füstölt sajtos-tejfölös lángosért érdemes néha időben felkelni. 

Minden régóta táborozónak megvan a saját, évek óta kialakított, karbantartott, virággal beültetett helye. Ha sátorozni szeretnétek, akkor kérdezzetek meg egy ottlakót, szomszédot, akik segítenek szabad helyet találni. 

Napi belépő nincs, személyenként 5000 Ft hozzájárulást kérünk, ami egész évre fedezi a táborhasználat költségeit. Ebből az összegből tartjuk karban a táborhoz vezető földutat, és minden egyéb közös használatú tárgyat. 

A parton lévő szokások alapján mindenki tegeződik és köszön a másiknak. 

Keletkezett hulladékunkat távozáskor magunkkal visszük. 

További kérdésre szívesen válaszolok e-mail-ben, keressetek bátran. 

A szigorúnak látszó szabályok ellenére szeretettel látunk benneteket és ígérjük nem lesz olyan borzasztó. 


E-mail: info@anyas.hu